Ledger Nano S beállítása magyarul.

  • 2

Ledger Nano S beállítása magyarul.

Category : Bitcoin , Bitcoin2 , Digitalbridge

Következzen a Ledger Nano S (továbbiakban: eszköz) beállítása, ahogy korábban már ígértük és ahogy kértétek (hello Szalai Tibi 😀 ) is tőlünk.

Reméljük, hogy népszerű poszt lesz és azt is, hogy meg fogjátok osztani Facebook-on, Twitter-en, emitt, amott.

A közeljövőben szeretnénk bemutatni a digitalcash.hu oldalt, mely még per pillanat nem műxik, de szeretnénk elindulni vele nemsokára. Reméljük az is tetszeni fog és segítetek majd szerkeszteni:-D

Akkor lássuk a medvét.

Az első fontos dolog, hogy, ha használod a Ledgert, akkor tudd, hogy a coinjaid nincsenek a Ledger Nano S-en, hanem a Blockchain-ben maradnak. A Ledger minden egyes “bejelentkezésekor” szinkronizálja az adatokat és mutatja az aktuális egyenleged, amit a Bitcoin pénztárcában és az egyéb altcoin (Ethereum, Dash, Litecoin) pénztárcádban látsz a képernyőn a Ledger Manager-ben. Innen már gondolhatod, hogy a Ledger S-t együtt kell használnod a laptopod képernyőjével, azaz a Ledgerben operálsz, hagysz jóvá dolgokat és a képernyőn látod a tárcádat.

Ezek után nézzük a konkrét lépéseket.

I. lépés (a Ledger Nano S beüzemelése)

Chrome böngésző alatt elmész ide:

https://www.ledgerwallet.com/apps

Szépen letöltöd a Ledger Manager-t a gépedre.

A Ledger Nano S-ben 2 gombbal (jobbra, balra lépés, valamint fel-lefele léptetés a menüben, illetve együttes megnyomása a 2 gombnak a megerősítésekhez) operálhatsz, ezekkel tudsz navigálni. Ha kivetted a dobozából, akkor látni fogod, hogy hol van a 2 gomb, ahogy kihajtottad a Ledgered.

Csatlakoztatod a Nano S eszközöd a számítógépedhez és a Ledger honlapján (fentebb a link) és a képernyőn megkeresed a Ledger Nano S-t, mint konfigurálandó eszközt.

Jöhet a konfigurálás (configure my device).

Kérdés, hogy új eszközként konfigurálod az eszközöd vagy vagy sem?

(A kérdés angolul: configure as a new device?)

Ha még nem használtad sosem a Nano-d, akkor újként, ha korábban használtad, amikor még 4 szám volt a pin kód, akkor nyilván nem újként.

(Én előbb konfiguráltam újként és aztán frissítettem a firmware-t.)

/A következőekben be kell majd egy pin kódot és egy 24 szavas “visszaállító szavak”-as backupot állítanod magadnak. Bocs a suta magyarításért, akinek van jobb ötlete az írjon nekünk./

Válaszd ki a pin kódod (4 db, ha nem frissítetted a firmware-t még, 6 db, ha frissítetted), 2 gombbal a számok között navigálva, megerősítés: 2 gombbal, ha azt a számot akarod és nem másikat. Ezt jegyezd le arra a papírra, amit a Ledger-rel kaptál a dobozban (vagy tartsd észben).

Erősítsd meg a pin kódod.

Most jön a recovery phrase (igen a 24 szavas:-).

Írd le a recovery phrase-t, vagyis a visszaállító szavakat arra a papírra, amit a Ledger-rel kaptál, ami 24 darab szó és ezzel tudod visszaállítani a rendszert, ha bármi geb@sz van.

Első szó után jobb gomb megnyomása után jön a második szó, etc. Írd le szépen mind a 24-et. Mondom írd le! Ne kockáztass!

Aztán random szavakkal ellenőrizi a rendszer, h minden okay-e? Tehát add meg az 5. szót, a 7.-et, etc. 

Pl: 5. szó: “can” (felismeri a rendszer a szavakat pár betűből), megadod, ezután bekéri a 7.-et (pl: curious), azok szerint, ahogy leírtad.

Aztán ezt látod: device is ready, azaz készen all az eszköz.

II. lépés: walletek (pénztárcák) letöltése

Töltsd le a coin pénztárcákat (wallet) szintén innen:

https://www.ledgerwallet.com/apps

Külön a BTC-nek, külön az összes többi altcoin-nak (ETH, DASH, LTC, etc.), ahogy azt a képernyőn is megtalálod.  A walletokat Chrome, Android és IOS alatt is látni fogod a képernyőn. Az altcoinok miatt ne aggódj azok is rajta lesznek a letöltött walletok közt, bár nem ellenőriztem, csak az engem érdeklőket. (ETH, LTC, DASH), de ha beírod a ledger oldalán, hogy XY wallet, akkor biztosan megtalálod mondjuk a Monero-t, etc. is. Persze, csak, ha támogatja a Ledger.

Innen már könnyű.

Letöltés után szinkronizálódik az eszköz és meglátod a pénztárcáidat a képernyőn üresen (BTC, ETH, stb.), valamint az eszközön tudod léptetni a szimbólumok közt (B-Bitcoin, E-Ethereum, D-Dash, etc.)

A sending, receiving a küldés/fogadás, úgy működik, mint egy exchange-en, tehát címet kapsz és címet kér a fogadáshoz/küldéshez, az eszközön meg jóváhagyod a tranzakciót. 

QR kód is van a küldés/fogadásnál, én azzal nem szórakoztam, nem is kell, ha nem akarod.

Ha kihúzod a USB-ből, akkor, ha újra bedugod az eszközt, akkor pin kód megadás és újra a pénztárcáidban lehetsz a Ledger Manager alatt, látod a coinjaidat.

Ennyi, függöny.

Kérlek ne felejtsd el megosztani a posztot, ha hasznosnak találtad!

Ha segítség kéne, akkor írj ennek a cégnek, ők megbízhatóak és ők üzemelték be azokat a Ledger-eket, amiket a megrendelőinknek küldtünk haza. Ha meg Amerikából/Angliából kell valami, akkor nekünk szólj, és akkor is, ha kiegészítenéd a mostani posztot.

Ps: Jut eszembe, pár napon belül tartunk egy Itunes kártya akciót, így Húsvét előtt. Ha Iphone-od van és használod a Mac-ed és az Itunes-t, most olcsón tudsz majd Itunes kódhoz jutni általunk. A kódokat emailben küldjük megrendelés után. 

 


Leave a Reply

App Store Charts


Google Chrome
Google
Google Chrome
Get

Threads, an Instagram app
Instagram, Inc.
Threads, an Instagram app
Get

WhatsApp Messenger
WhatsApp Inc.
WhatsApp Messenger
Get


EgészségAblak
Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK)
EgészségAblak
Get

Packeta
Zásilkovna s.r.o
Packeta
Get

NAV-Mobil
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
NAV-Mobil
Get

Simple #MakeItEasy
OTP Mobil Kft.
Simple #MakeItEasy
Get


bitcoin elfogadóhelyek
amerikai gyógyszerek
idealer

Legutóbbi hozzászólások