Ledger Nano S beállítása magyarul.

  • 2

Ledger Nano S beállítása magyarul.

Category : Bitcoin , Bitcoin2 , Digitalbridge

Következzen a Ledger Nano S (továbbiakban: eszköz) beállítása, ahogy korábban már ígértük és ahogy kértétek (hello Szalai Tibi 😀 ) is tőlünk.

Reméljük, hogy népszerű poszt lesz és azt is, hogy meg fogjátok osztani Facebook-on, Twitter-en, emitt, amott.

A közeljövőben szeretnénk bemutatni a digitalcash.hu oldalt, mely még per pillanat nem műxik, de szeretnénk elindulni vele nemsokára. Reméljük az is tetszeni fog és segítetek majd szerkeszteni:-D

Akkor lássuk a medvét.

Az első fontos dolog, hogy, ha használod a Ledgert, akkor tudd, hogy a coinjaid nincsenek a Ledger Nano S-en, hanem a Blockchain-ben maradnak. A Ledger minden egyes “bejelentkezésekor” szinkronizálja az adatokat és mutatja az aktuális egyenleged, amit a Bitcoin pénztárcában és az egyéb altcoin (Ethereum, Dash, Litecoin) pénztárcádban látsz a képernyőn a Ledger Manager-ben. Innen már gondolhatod, hogy a Ledger S-t együtt kell használnod a laptopod képernyőjével, azaz a Ledgerben operálsz, hagysz jóvá dolgokat és a képernyőn látod a tárcádat.

Ezek után nézzük a konkrét lépéseket.

I. lépés (a Ledger Nano S beüzemelése)

Chrome böngésző alatt elmész ide:

https://www.ledgerwallet.com/apps

Szépen letöltöd a Ledger Manager-t a gépedre.

A Ledger Nano S-ben 2 gombbal (jobbra, balra lépés, valamint fel-lefele léptetés a menüben, illetve együttes megnyomása a 2 gombnak a megerősítésekhez) operálhatsz, ezekkel tudsz navigálni. Ha kivetted a dobozából, akkor látni fogod, hogy hol van a 2 gomb, ahogy kihajtottad a Ledgered.

Csatlakoztatod a Nano S eszközöd a számítógépedhez és a Ledger honlapján (fentebb a link) és a képernyőn megkeresed a Ledger Nano S-t, mint konfigurálandó eszközt.

Jöhet a konfigurálás (configure my device).

Kérdés, hogy új eszközként konfigurálod az eszközöd vagy vagy sem?

(A kérdés angolul: configure as a new device?)

Ha még nem használtad sosem a Nano-d, akkor újként, ha korábban használtad, amikor még 4 szám volt a pin kód, akkor nyilván nem újként.

(Én előbb konfiguráltam újként és aztán frissítettem a firmware-t.)

/A következőekben be kell majd egy pin kódot és egy 24 szavas “visszaállító szavak”-as backupot állítanod magadnak. Bocs a suta magyarításért, akinek van jobb ötlete az írjon nekünk./

Válaszd ki a pin kódod (4 db, ha nem frissítetted a firmware-t még, 6 db, ha frissítetted), 2 gombbal a számok között navigálva, megerősítés: 2 gombbal, ha azt a számot akarod és nem másikat. Ezt jegyezd le arra a papírra, amit a Ledger-rel kaptál a dobozban (vagy tartsd észben).

Erősítsd meg a pin kódod.

Most jön a recovery phrase (igen a 24 szavas:-).

Írd le a recovery phrase-t, vagyis a visszaállító szavakat arra a papírra, amit a Ledger-rel kaptál, ami 24 darab szó és ezzel tudod visszaállítani a rendszert, ha bármi geb@sz van.

Első szó után jobb gomb megnyomása után jön a második szó, etc. Írd le szépen mind a 24-et. Mondom írd le! Ne kockáztass!

Aztán random szavakkal ellenőrizi a rendszer, h minden okay-e? Tehát add meg az 5. szót, a 7.-et, etc. 

Pl: 5. szó: “can” (felismeri a rendszer a szavakat pár betűből), megadod, ezután bekéri a 7.-et (pl: curious), azok szerint, ahogy leírtad.

Aztán ezt látod: device is ready, azaz készen all az eszköz.

II. lépés: walletek (pénztárcák) letöltése

Töltsd le a coin pénztárcákat (wallet) szintén innen:

https://www.ledgerwallet.com/apps

Külön a BTC-nek, külön az összes többi altcoin-nak (ETH, DASH, LTC, etc.), ahogy azt a képernyőn is megtalálod.  A walletokat Chrome, Android és IOS alatt is látni fogod a képernyőn. Az altcoinok miatt ne aggódj azok is rajta lesznek a letöltött walletok közt, bár nem ellenőriztem, csak az engem érdeklőket. (ETH, LTC, DASH), de ha beírod a ledger oldalán, hogy XY wallet, akkor biztosan megtalálod mondjuk a Monero-t, etc. is. Persze, csak, ha támogatja a Ledger.

Innen már könnyű.

Letöltés után szinkronizálódik az eszköz és meglátod a pénztárcáidat a képernyőn üresen (BTC, ETH, stb.), valamint az eszközön tudod léptetni a szimbólumok közt (B-Bitcoin, E-Ethereum, D-Dash, etc.)

A sending, receiving a küldés/fogadás, úgy működik, mint egy exchange-en, tehát címet kapsz és címet kér a fogadáshoz/küldéshez, az eszközön meg jóváhagyod a tranzakciót. 

QR kód is van a küldés/fogadásnál, én azzal nem szórakoztam, nem is kell, ha nem akarod.

Ha kihúzod a USB-ből, akkor, ha újra bedugod az eszközt, akkor pin kód megadás és újra a pénztárcáidban lehetsz a Ledger Manager alatt, látod a coinjaidat.

Ennyi, függöny.

Kérlek ne felejtsd el megosztani a posztot, ha hasznosnak találtad!

Ha segítség kéne, akkor írj ennek a cégnek, ők megbízhatóak és ők üzemelték be azokat a Ledger-eket, amiket a megrendelőinknek küldtünk haza. Ha meg Amerikából/Angliából kell valami, akkor nekünk szólj, és akkor is, ha kiegészítenéd a mostani posztot.

Ps: Jut eszembe, pár napon belül tartunk egy Itunes kártya akciót, így Húsvét előtt. Ha Iphone-od van és használod a Mac-ed és az Itunes-t, most olcsón tudsz majd Itunes kódhoz jutni általunk. A kódokat emailben küldjük megrendelés után. 

 


Leave a Reply

App Store Charts


NAV-Mobil
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
NAV-Mobil
Get

Threads, an Instagram app
Instagram, Inc.
Threads, an Instagram app
Get



Simple #MakeItEasy
OTP Mobil Kft.
Simple #MakeItEasy
Get

ABOUT YOU Outlet
ABOUT YOU AG & Co. KG
ABOUT YOU Outlet
Get

Vinted: preloved marketplace

Google Chrome
Google
Google Chrome
Get

Packeta
Zásilkovna s.r.o
Packeta
Get


bitcoin elfogadóhelyek
amerikai gyógyszerek
idealer

Legutóbbi hozzászólások