Withings Activité Pop review.

  • 0

Withings Activité Pop review.

Category : Óra

Az iDealer Team folyamatosan küldi haza a Withings óráit.

Most egy korábban hazaküldött Activité Pop-ról olvashattok review-et kedves Ügyfelünk jóvoltából.

Fogadjátok szeretettel:

” Világéletemben sportoltam, azonban csak az utóbbi időben kezdtem el használni fitnesz kiegészítőket. Mintegy két éve találtam rá a JawBone UP karperecre, melyet nagyon megszerettem, okos volt, a lépéseket és a kalóriát számolta, figyelte az alvásomat, illetve nagyon értékeltem a smart ébresztő funkcióját. Sajnos a töltés-szinkronizálás funkció a jack-aljzaton keresztül nem sokáig bírta, előbb a karpántot kellett cserélni, majd az iPhone 5-ösöm csatlakozója is tönkrement.  Ezt követően kezdtem el használni a FitbitFlex karpántot. Ez is nagyon jó volt, korrektül számolta a lépéseket, kalóriát, alvást monitorozott, ébresztett. Azonban mindkét eszköznek volt egy hiányossága: nem mutatták az időt. Mivel kórházban dolgozom, a telefon állandó elővétele nem volt opció, így órát és karpántot is hordtam, ami azért nem volt mindig célszerű.

Elmúlt évben az Apple meglebegtette az okosóráját. Elhatároztam, hogy addig kihúzom a meglévő eszközökkel, aztán majd jön az AppleWatch! Azonban a bejelentések során “eltünt” az Instant Get feelingem, és úgy éreztem, ez az eszköz még nincs kész, de legalább iszonyú drága. Már a mi fizetéseinkhez mérten. (Az általam megálmodott sötét Watch, a Milanese bracelettel közel 1000 S, ami azért bőven üti az iPhone 6-om árát!

Korábban már kiszúrtam a Withings Activité órát, azonban az ára ennek is elég húzósnak tünt, ráadásul nem okos, “csak” aktivitást és időt mér. A POP megjelenése aztán újra lökést adott vágyaimnak. Mivel itthon még nem lehetett kapni, Jofkovékkal (digitalbridge.hu) vettem fel a kapcsolatot, így hamar, egy korrekt deal eredményeként a kezembe vehettem az új, cápaszürke eszközömet.

Elhatároztam, hogy egy ideig a FitbitFlexxel együtt hordom, mintegy kalibrálni az órát. Aztán hamar rájöttem, hogy a két eszköz nem egy ligában játszik, és akinek Michael Jordan kell, nézze az NBL-t, akinek meg Wayne Gretzky, az meg az NHL-t. Már az elején nyilvánvaló volt, hogy a “lépések” definíciója másként van beégetve a két eszközbe. Néha darabra annyit számoltak, néha meg többszáz lépésnyi volt a különbség. Úgy döntöttem, ahogy orvosként magam is szoktam javasolni a betegeimnek: döntsenek egy szimpatikus orvos mellett, és ne rohangáljanak egyik doktortól a másikig, mert abból soha nem származott még jó dolog. Úgyhogy levettem a Flexet, és csak a Withingssel foglalkoztam.

Nos, a tapasztalataim a következők. Mivel a pontosság számomra nagyon fontos, ez az óra ezt megadja. Minden szinkronizálással beállítja magát az iPhonomhoz, ami azért egy elég pontos valami. A sötétszürke háttér előtt a világos mutatók kiválóan látszanak, még kis fényben is, ezért ez a funkció kiváló. Sajnos sötétben nem látszik semmi az óra számlapjából, ezért kicsit duzzogok.

Az aktivitás mérője korrektnek tűnik. Bár nem kérdezte, mekkora vagyok, és milyen nagyokat lépek (amit azért a Fitbit megtett az első alkalommal…), rendületlenül számol, és az alibi mozgásokat (kéz rázása, lengetése) nem mindig tolerálja. Sajnos kalóriát nem számol, ez viszont a korábbi eszközeimmel szemben hátrányt jelent.

Ha megpihenek, elalszom, nem kell megijednem, hogy nem állítottam át alvó módba az órát! Magától érzékeli, hogy elpunnyadtam, és átáll. Ugyanígy  “automatikusan“aktivizálja magát, ha ébredek.

A szinkronizálás egyszerű, szinte hihetetlenül az. Az első alkalommal nem tudtam elképzelni, hogyan “kapcsoljam be” az órát, míg véletlenül a telefonon elindítottam a Withings Appot (férfiember nem olvas guide-ot, csak ha már nagyon muszáj…), és az kétségbeesetten jelezte, hogy lát egy órát, engedjem már összedolgozni őket. Nos, engedtem, úgyhogy azóta nincs is szükség arra, hogy beleokoskodjam a dolgukba. Ha megnyitom az appot, azonnal szinkronizál, és kész! Igaz, reggel ez pár percet igénybe vesz, mivel az egész esti adatmennyiség beszívása kissé hosszadalmas.

Az ébresztője nem oly okos és gently, mint az UP-é volt, de korrekten jelez, igaz megállíthatatlanul “rezgi el a tizenkettőt”, akár felkeltem rá, akár nem. Viszont csak egy időpontot lehet beállítani (szemben a korábbi eszközeimmel, ahol számtalan időpontlehetőség volt), így ha reggel meggondolom magam, mégsem kelek korán, akkor az új ébresztés beállítása néhány percet vesz igénybe. Az időpont beállítása igen érdekes, a kijelzőn levő számra téve az ujjunkat lefele vagy felfele csúsztatjuk azt, és az idő ennek megfelelően lép 5 percenként lefele vagy felfele. Azonban, ha több órányi távot kívánunk beállítan, pl. reggel egy délutáni időpontot, akkor már kis gyakorlást (és türelmet!) igényel ez a funkció!

Bár nem az órához, hanem az apphoz tartozik, de lehetőség van egy testsúlykontroll beálítására is, és ha lelkiismeretesen vezetjük a naplóját, korrektül láthatjuk az aktivitásunk súlyban megnyílvánuló eredményét. Ugyanilyen funkció az iPhone vakuját és kameráját felhasználó pulzusszámláló is, mely a leginkább  geek funkció az egészben, de azért látványos, és főleg pontos!

Az óra egyébként könnyű, a számlapja inkább a kisebb kategóriába tartozik, a szilikon szíj viselése észrevehetetlen, irritációt nem okoz. Így minden esetlegesen negatívnak érzett megjegyzés ellenére azt kell mondanom, hogy van egy szép és pontos órám, ami méri az aktivitásomat, elemzi az alvásomat, és diszkréten ébreszt! Király!

Hungary, 09.04.2015. ”

Zsoflil

 

 


Leave a Reply

App Store Charts


GLAMOUR-napok
Ringier Axel Springer Magyarorszag Kft (Inc.)
GLAMOUR-napok
Get

Messenger
Facebook, Inc.
Messenger
Get

Facebook
Facebook, Inc.
Facebook
Get

TikTok
TikTok Pte. Ltd.
TikTok
Get

Mobiljegy for public transport
Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
Mobiljegy for public transport
Get


SHEIN-Fashion Shopping Online

Instagram
Instagram, Inc.
Instagram
Get

NetPincér ételrendelés
Delivery Hero Hungary Kft.
NetPincér ételrendelés
Get

Simple - make it easy
OTP Mobil Kft.
Simple - make it easy
Get

bitcoin elfogadóhelyek
amerikai gyógyszerek
idealer

Legutóbbi hozzászólások