The real McCoy.

Angol nyelvterületen sokszor hallható a " real McCoy " kifejezés. Mit is jelent ez? Körülbelül olyasmit, hogy "ez az igazi", angolul: this is the real thing. A kifejezés a " The real MacKay " egyébként skót. Bõvebben a fenti linken. more »

Miért viseli mindennap ugyanazt a pólót Zuckerberg?

Mármint ugyanazt a típust, amibõl vett úgy 4 tucatot... Megkérdezték tõle, hogy mi az oka, hogy mindig ugyanabban a pólóban látják? A válasz? " A lehetõ legkevesebb energiát szeretném tölteni olyan frivol dolgokkal, mint, hogy mit vegyek fel aznap. A… more »

Bionic Bar: a rossz irány.

Tele van most a média a Quantum of the Seas -zel, a Royal Carribean új "okos" cruise-val (óceánjáró hajójával). Sajnálatosnak tartom az irányt (Bionic Bar), ahol robotok készítik el az italod. Se egy vicc, se egy jópofa bartender, se semmi. Ha voltál… more »

Tim Cook az ünnepelt buzi...:-P

Tisztára, mint Pasolini:-D Persze nekem az is eszembe jutott, hogy ebben a hipszter, progresszív, "lázadó" világban, lehet, hogy csak érdekbõl jelentette ki Tim Cook, hogy homokos? Ki tudja? Engem nem zavar, õt meg, hadd ünnepeljék. more »

Alan Greenspan vásárlásra javasolja az aranyat.

Ezt is megértük. Múlt héten nyilatozott meg a vátesz, a QE tervezett megszüntetése kapcsán. Sok mindent mondott (a jövõben szignifikánsan nagyobb lesz az infláció, az irányadókamatláb, az arany ára, etc.), de egy mondatot kiragadnék. " Gold is a good… more »

Fort Knox.

Átemelt poszt, jobban mondva linkelt. Arany témában szoktunk írni és ez tetszett. Olvassátok szeretettel: http://konteo.blogrepublik.eu/2014/10/23/fort-knox/ more »

Skócia legjobb whisky-je.

Nálam a Talisker lett. Az angol megbízott meghívására érkeztem az UK.-be és majd próbálok valami beszámolót írni Skóciáról, hogy milyen élményeink voltak. Addig is hadd osszam meg Veletek, hogy a Skóciában kipróbált whisky-k közül (mind nagyon finom v… more »

Svájci arany népszavazás.

Arany alapú monetáris rendszer? Nem elképzelhetetlen és volt is már ilyen. Most Svájc tervezi, hogy népszavazást tartanának a kérdésben november 30-án. A svájciak három kérdésben dönthetnek: haza szállítsák-e a teljes svájci aranykészletet, a Svájci N… more »

Dollár forint árfolyam alakulás.

Jelenleg leforful a dollár a 245Ft-os támaszról, de - ahogy ezt korábban is mondtam - év végére emelkedést várunk. Ez nem biztos, hogy jó hír a Kedves Vásárlóknak, de a dolog ugye nem a mi kezünkben van, az erõs dollár magasabb árakat jelent automatik… more »

Saját pénzt bocsáthat ki a Facebook.

Úgy tûnik, hogy erre készülnek és ez logikus lépés lenne a Bitcoin és Apple-pay világában. A Facebook - az Apple után - a fizetési piacra léphet nemsokára: e-pénz kibocsátására és átutalások kezelésére készülnek a vállalatnál. A tervezett szolgáltatás… more »

::