A Pápa 2.0 -ás alkalmazás

XVI. Benedek belépett a social networking világába, és az Iphone használókhoz is szól.

A Pope2You website nemrég jelent meg és a Facebook userek küldhetnek vele virtuális képeslapot Benedek pápáról. Egy iPhone és iPod Touch alkalmazással pedig videó és audió hireket tudhatunk meg Õszentsége útjairól, beszédeirõl és a fõbb katolikus eseményekrõl világszerte.

Azt hiszem bátran elmondhatjuk,hogy "nice try", azaz tényleg értékelni lehet a vatikáni erõfeszitéseket,hogy modern korunkban elérjék a modern embert. Azt egyébként ugye mindenki tudja,hogy Benedeknek is van YouTube channel-je?

Ehhez képest talán nem is olyan meglepõ mai második hirünk,hogy az University of Missouri School of Journalism (COLUMBIA, Missouri) arra szólitotta fel diákjait,hogy vásároljanak olyan okos készülékeket (mint pl.az Apple iPhone-ja és iPod Touch-ja), amivel megkönnyitik a maguk és tanáraik életét, csökkentik az osztálytermekre nehezedõ nyomást:-D

Szóval a legöregebb amcsi újságiró suli megkérte a hallgatóit,hogy nyugodtan töltsek le a leckéket, órabeosztást, egyebeket, vagy akár irjanak helyszini riportot az Iphone-juk segitségével. Wow! havas (sohanemvolttanárúr) hol vagy?

Úgy tûnik, hogy õk lesznek az elsõ suli, aki speckó eszközt is kér a tanulóktól, ezért rögtön meg is találták õket,hogy túlságosan is barátsagosak az Apple-hoz, ez nem lehet véletlen.

A vezetõk rögtön ki is hangsúlyozták,hogy szó sincs ilyesmirõl. Sõt!

Idézem Brian Brooks-ot, aki az undergrad-ok dekánja:

"Ez olyan, mintha megkérnénk a mérnököket,hogy vegyenek maguknak számológépet"

Most mondja valaki,hogy nincs igaza:-D

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet