Görögország review

Nem az én országom, akármilyen kedves hely is! Félreértés ne essék: lehet élvezni és amit lehetett élveztem is. A tengert, Thessalonikit, a jó idõt...és...igazából ennyi.

Katerini paralia nem rossz hely. Tényleg. Mondhatni klassz hely. Valami mégis hiányzik belõle nekem.

Az idõjárással semmi gond. Én - a nagy többséggel szemben - nem halok be,ha 38 Celsius-t mutat a hõmérõ. Floridában is meleg van:-)

Meteórák, Olymposz hegy megmászása kipipálva. Ezek tényleg klasszak.

A kaja sem olyan rossz, bár sem a muszakától, sem a souvlakitól nem dobtam hátast. Ettem én már rakott kajákat, meg saslikot is. A Goody's is egészen tûrhetõ, a Gasozo pedig egészen kellemes kis üccsi. Aki holmi gyrost emleget, az nem tudja mi a konyhamûvészet.

Mythos sört ittunk, ami jó,ha tudjátok "a világ leghiresebb görög söre". Annak ellenére nem rossz,hogy biztos van "a világ leghiresebb albán söre" is. Én speciel nem ezt a mottót irtam volna oda,hanem egyszerûen csak ennyit: "mythos: the legend" :-D

Az Assos cigijük sem olyan gatya, ebbõl speciel hoztam is haza.

Ha már ilyen szépen feldicsértük az országot, akkor lássuk a negativumokat is:-)

Az emberek: bambák. Mosolyognak, meg kedvesek, de totál nem tudják mit kéne csinálni éles szituban (és higyjétek el volt éles szitu, a cimbi tudna errõl mesélni,ha megkérdeznétek a görög kórházakról:-)

Mosolyognak. Kedvesek. Na, és? Ettõl még nem kell tejbetöknek lenni. Inkább 10-szer a törtetõs amcsi mentalitás, mint a töketlenség.

Ami pedig a "medvetalpas" budit illeti (jó pár "étteremben"). Nos, azt hiszem a 21. századra talán nem kéne a budi melletti kosárba hajigálni a szaros wc papirokat, mert "gyenge az ország vizvezeték hálózata" Ez qrvára kiakasztó volt!!! Az angol wc alap!!! üdülõhelyen.

Zárásképpen elmondható,hogy az egész országon érezhetõ,hogy micsoda vidéki hangulat lehetett itt annak idején. Te jó ég! 81 óta EU tagok, de ordit a balkán!!!

Frankón mondom, amit én is csak olvastam elõtte: ezek abból élnek,hogy elhitették a Nyugattal,hogy van közük a régi görögökhöz. Hát rohadtul nincs. Nagy Sándor makedón király volt és már rohadtul megfikkant õ is.

Summázat: a halott poraiból feltámadó Fõnix madárból, õk a halott por.

Ps: a görög zene meg egy agyrém!

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet