Luxemburgi élmények

Szevasztok!

Épségben visszatértünk Európából!

Volt egy kis Luxemburg, Franciaország, Anglia körutazás, TGV, Eurostar, repülõ és busz út is.

Luxemburgi élmények címszavakban: a repölõtér (Findel) ilyen, egy sor ház, egy sor budi jellegû mini repülõtér. A buszsofõrök nem hajlandóak angolul megszólalni, a németet kellett erõltetnem, mert franciául, akkor sem beszélnék, ha tudnék...:-D

Az ország cca. fél milliós lakosságából kb. 100 ezer él a fõvárosban és elég sok a külföldi. Ennek megfelelõen megy is a 0% rasszista álszent duma...(angolul meg nem akarunk beszélni).

Még a reptéren kiderült, hogy a londoni Olimpai tiszteletére legyártott Orbit kilátót, Luxemburg egyik legnagyobb cége, (vas és acélipari, a fõ ásványkincs is a vasérc) hozta össze! Mindenesetre valamit mutat abból, hogy ez a törpe ország valóban az egyik európai pénzügyi központ.

Ami jóság volt, hogy az autópályák ingyenesek és, hogy jók az utak.

A helyi boltokban ott hever a 3 nyelvû újság, ill. a mall-okban elég szép a sajtválaszték (külön a camambert, etc, és külön a kemény sajtok, ahogy illik).

Hiába nagy cég az RTL (Radio Télévision Luxembourg), tv-t mi nem néztünk, azt meghagytuk másoknak a hotelben.

A látnivalókat (8-10 db.) végigjártuk, majd érzékeny búcsút vettünk Luxemburgtól, magunkban megállaptva, hogy hosszú, magányos séták megtételére kitûnõ ország ez!:-D

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet