Mit látunk most Detroitban?

Mint ismeretes, csõdöt jelentett Detroit városa csütörtök este és csõdvédelemért folyamodott.

A város lakossága úgy csökkent 1,85 millióról (peak) 700 ezerre, ahogyan a gyári munkások száma 296 ezerrõl 27000-re és szabályosan tönkre ment abba (is), hogy olyan nyugdíj és jóléti szolgáltatást akart fenntartani, amire messze nem volt módja.

Az USA történetének ez a legnagyobb önkormányzati csõdje, és mint minden csõdnél, az a lényeg, hogy kinek és milyen fedezete van mögötte, ki veszti azt el vagy ki fog végül a zsebébe nyúlni és mi lesz a hitelezõkkel?

Azokkal a hitelezõkkel, akik kicsit magasabb szinten az U.S.A.-t is hitelezik jelenleg, és akik, ha egyszer majd nem hitelezik tovább, olyan vágások lesznek a közszférában, fizetés és egyéb kiadás oldalon, hogy abba bele lilul a légiirányítástól, a T.S.A.-n és börtön-fenntartáson keresztül, minden olyan munkavállaló, aki közvetve vagy közvetlenül a kormányzatnak dolgozik.

Ne, legyen kétségünk affelõl, hogy ez az idõ eljön majd, mert eljött Görögországban is, jön Spanyol és Olaszországban és még jó néhány olyan helyen, ahol szerettek és szeretnek hitelbõl jól élni az emberek és túlnyújtózkodni azon, ameddig a takarójuk ér.

Addig is kedvcsinálónak, nézzétek meg, hogy mi újság Detroitban:

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet