Orbán Viktor ellenfelei

...azaz álljunk már meg egy szóra és nézzük már meg kikkel is ellenkezik/üzletel Orbán Viktor és csapata.

Az IMF ugye washingtoni (és nem new york-i!) székhelyû szervezet, a szavazatok súlyozottak, az intézmény összes szavazataiból legnagyobb aránnyal az Európai Unió tagállamai rendelkeznek, ezt követi az Egyesült Államok szavazati aránya, ami kb. 20%, vagy kicsit több. Hagyományosan az U.S.A. mellett szavaznak a szövetségesei, vazallusai (Japán, Kanada, etc.)

Az Obama kormány Wall Street kormány, tehát mögötte a Wall Street-i játékosok (Goldman Sachs, J.P Morgan, and so on...) állnak.

Az Európai Unió pénzügyi vezetõi lassan mind szintén Wall Street vazallusok lesznek, lásd még korábbi posztunk.

Bátran kijelenthetjük tehát, hogy mögöttesen a Wall Street-tel harcol/üzletel a Magyar Kormány, azaz korántsem elsõ bálozó leánykákkal, hanem...és ide most mindenki gondolhat valamit.

Hitelt hitellel fizetni felületi kezelés csak, ragtapasz. Az IMF hitel max. ahhoz elég, hogy a forint visszanyugodjon, másra nem alkalmas.

Két végsõ kérdés van tehát a fentiek tükrében.

1. Valóban hiszünk a piac(ok) önszabályozó jellegében, tankönyvi szinten, vagy vélelmezzük, hogy a valóságban bizony másképp mûködnek a dolgok, mint a tankönyvekben és vannak gazdasági bérgyilkosok a'la Perkins?

2. Ha eltekintünk attól a verziótól, hogy magyar részrõl shortolták a forintot, megéri-e kekeckedni a Wall Street-tel, úgy, hogy a devizák az egekbe szöknek, avagy tekinthetõ-e a lakossági bukta szükségszerû collateral demage-nek?

Bennfentesek from R.D.M. on Vimeo.

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet