Rendelés külföldrõl, USA-ból, ebay-rõl, amazon-ról.

Az elõzõ poszt elég nagy olvasottságott kapott, ezért úgy döntöttem, hogy kicsit kibontom a témát, lássuk a technikai tudnivalókat.

Az iDealer azoknak jó, akik nem tudnak vagy nem akarnak foglalkozni a saját rendelés lebonyolításával az Ebay-ról vagy Amazon-ról vagy más oldalakról.

Tehát, ha nincsen idõd/energiád megrendelni a cuccokat az Ebay-rõl, Amazon-ról és/vagy NEM SZÁLLÍTANAK MAGYARORSZÁGRA, akkor Neked vagyunk kitalálva.

Sok eladó van, aki eleve kizárja, hogy pl. az Államokon kívülre szállítson, mert úgy gondolja, hogy elég nagy a vásárlópiac az U.S.A.-n belül is és nem akar veszõdni a küldéssel máshova, mert rizikósnak találja.

Lássuk, hogyan történik egy rendelés nálunk:

1. Te (a saját account-oddal) vagy mi megvesszük a terméket.

2. Fizetünk érte vagy Te fizetsz érte, ha saját account-ról rendelsz (cca. 1-3 nap).

3. Feldolgozza a rendelést a rendszer (1-3 nap).

4. Összekészítik és elküldik Nekünk a csomagot, ahol a szállításba sok helyen csak a munkanapok számítanak bele(!), ezért könnyen lehet 2 hét is a szállítás hozzánk. (összességében 5-14 nap, ha nem Hongkongból jön).

Tehát mire hozzánk elér az árú 5-30 nappal számolhatsz a rendelésed leadásától, attól föggõen honnan jön a cucc (pl. Honkong, etc.).

5. A termékeket egybevárjuk és gyûjtõcsomagban küldjük, mert darabonként nem érné meg (3-7 nap, tekintettel a hétvégére).

6. A gyûjtõcsomagot (legtöbbször biztosítva) postára tesszük és a csomag küldés alatt van (mi USPS-sel küldjük csomagjainkat. Küldhetjük gyorspostával is / EMS, DHL, UPS, FedEx/, de a gyorsaságnak köztudottan mindig ára van. Nagyobb méretû termékeket (személygépkocsi, etc, pedig hajóval küldünk container-ben, 2-3 hónap).

7. Hazaér Magyaroroszágra a termék (Mivel mi Texasból küldünk mindent, az eleve hosszabb, mint, amikor Floridából küldtük, ezért az átfutási idõ: 7-16 nap).

8. A küldeményt vám elé állítják és vámkezelik (na, itt a Jó Isten a megmondhatója, hogy mennyi ideig tart egy-egy csomag levámolása, amiben több cucc is van, amirõl nekünk nyilatkozni kell, hogy mi mennyibe került. A vámkezelés attól függ, hogy milyen kedvük van a fix bérért dolgozó vámosoknak (1-3 hét).

9. Magyar posta kiszállítja a megbízottunknak és õ kifizeti a vámot (a magyar posta megint nem a leggyorsabb alakulatok közé tartozik, 3-7 nappal számolhatsz nyugodtan).

Összességében, ha minden jól megy, akkor a termék hozzánk (Texas) érkezésétõl számított 2-3 héten belül kaphatod meg leggyorsabban a megrendelt terméket. Ha a vám vagy a posta ül rajta, akkor nyilván késõbb.

Ugyanez a folyamat, ha Angliából rendelsz általunk, kicsit gyorsabb, olyan 1-2 hetet vesz igénybe és nincsen se vám, se áfa.

Ha Tõlünk rendelsz, mi mindannak a terhét, amit fent olvashattál, levesszük a válladról, és az elejétõl a végéig intézzük Neked.

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet