A Rolex kanalak rejtélye...

Link: http://www.bucherer.com/en/information/about-bucherer/history.html

Mert ilyen is van kedves Barátaim. Mármint vannak Rolex márkajelzéses kanalak és ez nem kamu. Pláne nem úgy, hogy ez a 3. "ágyas" post.:-)

Ha rákattintotok a fenti linkre, akkor látni fogjátok, hogy a dolgok mögött a svájci Bucherer cég (ékszerbolt hálózata) áll, aki jó kapcsolatot ápol(t) a Rolex céggel, akiket azt hiszem nem kell bemutatni.

Nos, a két cég valóban jó kapcsolatot ápolt, és ennek erdeményeképpen megjelentek a Rolex (-Bucherer) kis kanalak a különbözõ, helyi Bucherer boltokban. Többnyire a hotelekben lévõ boltokban találkozhattak vele, akik arra jártak anno...

Minden egyes eladott Rolex óra mellé kapott a kedves vásárló egy Rolex szuvenír kanalat díszdobozban.

Jofkov kapitány, persze egybõl elkezdte gyûjteni õket, hiszen mégiscsak más, ha az ember egy ezüstözött Rolex kiskanalat ad a nála vendégségben lévõ kedves Barátainak a kávé mellé, mintha valami ócska alpakkát:-)

Pontosan nem ismert általam, hogy hány városban lehetett kapni ezeket a Rolex emléktárgyakat, csak az, hogy az ezüstözött változat mellett késõbb megjelentek a nem ezüstözöttek is, és a városnevek mellé külön a városokra jellemzõ, díszes ábrákat is kaptak a kanalak.

A kanalakon feltüntetésre kerülõ város nevek, (összesen talán 12-14):

Lucerne, Zurich, Geneva, Basel, Lugano, Locarno, St. Moritz, Interlaken, Burgenstock, New York, Lausanne, Davos, Berne, St. Gallen.

A legritkább darab a new york-i, amit értelemszerûen NY-ban lehetett kapni az ottani Bucherer üzletben, amíg az be nem zárt.

Akinek további infói vannak a Rolex kanalakkal kapcsolatban, az pls keressen!:-)

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

2 comments

Comment from: clever [Visitor]
clever

Sorry to let you know that without the green hologram sticker the spoon is worthless :-) :-)

2011. Jul. 18. @ 20:10
Comment from: admin [Member]  

How do you know and what kind of green hologram? :-)

2011. Jul. 19. @ 09:49