Social gaming

10 évvel ezelõtt Shawn Fanning felforgatta a zene világát a zene megosztásra épülõ szolgáltatással: a Napster-rel.

A legújabb projektjével ugyanezt kívánja megtenni:-)

Az egész dolog a World of Warcraft-tal kezdõdött nála, mert dühbe gurult,hogy minekutánna sok emberrel "összejön", kvázi barátságok születnek, utánna mégis "elveszíti" õket a mindennapi életben.

Éppen ezért kezdett el dolgozni a Rupture névre keresztelt (és azóta a Electronic Arts által akvirált) network szolgáltatáson, ahol nem csak a PC -s, konzolos vagy webes játékok platformjain nyomulókat kötné össze, de twitter-szerû ((követõk és követettek,etc.) megoldásaival bontaná a platformok között meglévõ falakat.

Egyfajta social gaming lesz, oly annyira,hogy akár a barátod pontjait, pályáit, fegyvereit és más "stuff"-jait is megkaphatod , ha õ is így akarja.

Per pillanat közösségi tesztelés alatt van és bíztató,hogy a Rapture-rel real-time updateket terveznek, miközben játszol az aktuális játékoddal (hoppá!)

Fanning amúgy visszatekintve korábbi dolgaira, nem sajnál semmit (mit is kéne? I agree,) meg lenyomat egyfajta BC (business correct) dumát a megszerzett üzleti,egyéb tapasztalatokról, mint,ahogy mi is tennénk (okosan) a helyében :-)

"Manapság nehéz zenei fronton igazán innovatívat nyújtani", nyilatkozta Fanning, ellenben a játék világ tele van open-minded emberekkel (lásd: Project Nathal).

Én mindenesetre szívesen venném,ha pár eladott "stuffomért" cserébe, (ebben) a virtuális világban, befizetnék egy pár real life számlámat.

Ami a dolgok jelen állását tekintve simán bekövetkezhet, a már nem is olyan távoli jövõben :-)


Share this story, if you want. It"s free!:D

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet