Sotomayor a "zsidó"

Kalandozzunk el egy kicsit a tudomány és technika világából. Back to the reália.

A szenátus csütörtökön jóváhagyta a Barack Obama által javasolt Sonia Sotomayor kinevezését a legfelsõbb bíróság tagjai közé.

Egy latino nõ! Nem semmi mondhatnánk, pedig várható volt. Örül most a Spanyol Harlem, Obi-Wan Kenobi elnök úr, a Puerto Rico-iak, a majd 40 millió latino, nagy öröm bódottáh van égen földön.

Csak az én liberális lelkemet (vagyis a lelkem liberális részét) nem hagyják nyugodni azok a cikkek, amik arról értekeznek,hogy mennyiben fogja befolyásolni a Bíróság mûködését, hogy Sonia a kilenc bíróból álló testület 6. tagja, aki római katolikus?

Nyilván erre a tényre még maguk az újságírók sem mondhatják,hogy a hétszentségit, de a hétszázát, már sokkalta PC-bb.

Megy a találgatás,hogy hogyan fog ez kijönni a gay kérdés, az abortusz és még egy halom egyéb porbléma kapcsán (bár Szikora Robi óta tudjuk: "problémák nem voltak, csak megoldások")?

Kérdezgetik,hogy milyen volt Sonia középiskolásnak, egyemistának (by czutor zoli) mit csinált a templomban? Valóban imádkozott? Vagy csak úgy csinált mintha?

Most katolikus, fundamentálisan katolikus vagy csak ún. kultúrális katolikus? A katolikus mely alfajába tartozik most õ?

Értitek ugye: most akkor zsidó, tényleg zsidó (amolyan zsidósan az) vagy csak neológ módon?

Hát akkor kinek adjunk most igazat? Aki kettõs mércét kiállt?

Adjatok nekem tanácsot, én már nem tudom...

Trackback address for this post

Trackback URL (right click and copy shortcut/link location)

No feedback yet